neljapäev, 27. november 2008

Viimastel nädalatel

Vabandused kõigile, kes on meie postitusi oodanud, viimased viis nädalat on olnud kiired, nagu ikka, ja oleme jõudnud nii mõndagi korda saata. Panin sii blogisse ka slideshow meie picasa piltidega, vajutage sinna ja leiate meie picasa albumid.
Mis siis toimunud on...
Taiwanis on külmaks läinud, kohalike standardite järgi st. päeval kuskil 24 kraadi (mõni kord isegi ainult 21) ja õhtuti isegi alla kahekümne. Sulejoped on juba kuu aega edukas müügiartikkel. Eile õhtul näitas üks infostend isegi 14 kraadi. Kõik kes arvavad, et see on naljaasi ja tuletavad meelde, et mõned kutid on kevadel 14 kraadiga juba shortsides koolis, siis tegelikult polegi see nii lihtne. Arusaadav, et kohalikel, kes elavad enamus aastast 30 kraadise sooja juures, on külm kui kraadiklaas näitab 22 pügalat ja pea kõik on pikkades pükstes ja talvejopedes. Aga ka välismalastel, meil nende hulgas, on külm. Kui sa oled harjunud ikka 28 kraadiga, siis keskmise temperatuuri langus 8 kraadi on päris karm. Ehk kui Eestis on sügisel keskmiselt 10 kraadi, siis järsku langeb temperatuur 2 kraadi peale, lisaks veel tugev tuul. Polegi kõige meeldivam. Aga ausalt öeldes ikkagi kõvasti parem kui Eesti hilissügis.
25. oktoobril käisime IMBA Welcome Party-l, sellest vaadake pilte picasast, ütlen vaid, et lõbus oli.
1. November käisime Chinese Language Centeri korraldatud väljasõidul Chiayi Farmis. Sellest samuti pildialbum. Nägime natukene Taiwani ilusat loodust, grillisime ja käisime ka ühes Taiwani presidendi suveresidentsidest, mis seal asub. See residents oli suht tavaline meie jaoks, võib olla selle tõttu, et tegu oli läänepärase arhitektuuriga. President igatahes erilist luksust nautida ei saa.
Veel on november silma paistnud kõiksuguste mid-termidega (MIS, MM, INC, hiina keel) ja grupitöödega. Lisaks käis Sander MOM klassi raames Fordi tehases ekskursioonil. Fordiga üritab ülikool üldse nii palju kui võimalik koostööd arendada. Meie uueks grupitööks, mille Fordi Taiwani osa president meile peale oma loengut andis, on välja mõelda autotööstuse päästepaket Taiwanis Austraalia näitel. Ehk päris-elu projekt, väga põnev.
Neljapäeval käisime ameeriklastega Thanksgiving-ut tähistamas, päris ehtne kalkun ja puha. Sellest näeb varsti samuti pilte.
Ja nädalavahetusel jõudsime lõpuks esimest korda Taipeisse, jeee

Kommentaare ei ole: